Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wim en Marleen Houtmeyers

Sierteelt en boomkwekerij

Wij en ons bedrijf 

Boomkwekerij-plantencentrum Houtmeyers is ontstaan in de jaren 1920 en Wim en Marleen Houtmeyers vormen er al de derde generatie. Ze telen planten in containers (10 ha), maar telen vooral fruitbomen, sierbomen, haagplanten, coniferen, sierheesters ... in de vollegrond (45 ha). Wim en Marleen bieden een enorm assortiment planten aan – kleine en grote maten, jonge en oude planten. De oppervlakte van het bedrijf, zo groot als 10 voetbalvelden, is overzichtelijk ingedeeld en bewegwijzerd. Bij elke soort en variëteit vind je uitleg en enkele wetenswaardigheden. Op diverse plaatsen kom je ook infozuilen tegen met gedetailleerde informatie over de planten in die omgeving. 

Om tot een verkoopbaar product te komen, is er heel wat werk nodig. Elke boom of struik vraagt een behandeling op maat. Wim en Marleen richten zich tot particulieren en professionele klanten, zoals (tuin)architecten, tuinaanleggers en openbare besturen. Ze weten wat ze hun klanten aanbieden omdat ze de planten zelf kweken en daardoor een controle hebben op de kwaliteit. Ze kennen het plantenmateriaal en kunnen dus gegrond en persoonlijk advies geven.  

Wat valt er die dag te beleven? 

Kijk achter de schermen mee hoe de planten verzorgd worden: geautomatiseerde inpotmachines, biowieder, pompinstallatie, rooimachines, enten, occuleren, gps-gestuurde plantmachines ... Met de bus word je naar de vollegrondspercelen gevoerd, waar je een uitgebreide rondleiding krijgt.