Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

We zijn een zachtfruitbedrijf gespecialiseerd in aardbeien, braambessen, frambozen en rode bessen. Al onze productieteelten vallen onder de noemer ‘beschermde substraatteelt’. Dit betekent dat ons fruit geteeld wordt onder glas of plastic en dat de planten niet in de vollegrond staan maar in een speciaal ontwikkeld substraat (potgrond). De doelstelling van ons bedrijf is om een zo lang mogelijke periode in het jaar een kwaliteitsvol product op de markt te brengen. Dat gebeurt van begin maart tot eind december. Bij het productieproces zijn kwaliteit, continuïteit en duurzaamheid essentieel.

Kwaliteit vertaalt zich in de rassenkeuze, voeding en sortering tijdens het oogsten. Continuïteit is onze ambitie: we streven ernaar om zeven dagen op zeven een dagvers product te oogsten, dat we ook thuis verkopen. Duurzaamheid vullen we in doordat we al het regenwater opvangen en drainwater hergebruiken. Hier gaat dus geen druppel verloren! Schadelijke insecten bestrijden we biologisch. En ook op energetisch vlak doet ons bedrijf het goed. We investeerden in een warmtekrachtkoppeling om 100% zelfvoorzienend te zijn in ons stroomverbruik, ook wanneer in het voor- en najaar de gloeilampen branden en we dus meer stroom nodig hebben.

Wat valt er die dag te beleven?

We organiseren een tour door de serres en tunnels. Onderweg beantwoorden experts al je vragen. De tour eindigt in de loods, waar je een drankje kan nuttigen. De foodtruck van BelOrta zal aanwezig zijn met gezonde hapjes en er is verse aardbeientaart en artisanaal ijs. Voor de kleintjes is er een springkasteel en er zijn standjes van andere bedrijven die te maken hebben met de land- en tuinbouw.

Wist je dat…

Land- en tuinbouwers vandaag 0,5% van de Vlaamse bevolking vertegenwoordigen, maar zorgen voor het voedsel van 99% van de Vlamingen?

fgf