Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Fruitteelt (braambessen).

Wij en ons bedrijf

De familie Royakkers teelt met passie braambessen in hun serre van 24.000 m², waarbij respect voor de natuur centraal staat. Hommels en bijtjes werken mee om alle bloemetjes te bestuiven. Er worden ook insecten ingezet om op biologische wijze andere, schadelijke insecten te bestrijden. Vanaf begin mei start de oogst van de braambessen en deze gaat voort tot aan de kerstperiode. Ecologisch en milieubewust werken is op dit bedrijf heel belangrijk.

Zo wordt bijvoorbeeld het drainwater opgevangen, ontsmet met een UV-ontsmetter en nadien hergebruikt voor de planten. Hier gaan ze 200% voor de teelt van braambessen. Dit is dus een heel gespecialiseerd bedrijf: zowel de opkweek van de planten als de oogst van de bessen gebeurt hier. Maar de familie Royakkers kijkt ook naar de toekomst, via veredeling van de planten en onderzoek naar nieuwe rassen. De verkoop van de bessen gebeurt via de automaat waar consumenten zelf hun bessen kunnen kopen. Zo houden ze de keten tussen producent en consument kort.

Wat valt er die dag te beleven?

Sluit aan bij een van de rondleidingen. In een groep van zo’n twintig geïnteresseerde bezoekers wandel je rond op het bedrijf, kom je te weten hoe het écht werkt en krijg je uitleg op al je vragen.

Wist je…

Dat hommels en bijtjes hier de bloemetjes bestuiven en nuttige insecten de schadelijke bestrijden?

fgf