Menu

Wat is dag van de landbouw?

Jaarlijks organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden samen de Dag van de Landbouw. Als beroepsorganisatie en plattelandsvereniging willen wij consumenten de kans geven om een kijkje te nemen achter de schermen van de hedendaadse land- en tuinbouw, zodat ze zich een beeld kunnen vormen van de verschillende productieprocessen, de manier van leven op een landbouwbedrijf, de hedendaagse methoden ... op de boerderijen.

Dit jaar organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden al voor de 34ste keer dit evenement.

Voor jong en oud voorzien we op onze bedrijven activiteiten: een rondleiding met de boer, een tekenwedstrijd voor de kinderen, samen een glaasje drinken, het platteland ontdekken met de fiets ... Kom het beleven op de Dag van de Landbouw!

Het begint bij ons

Je bent een echte keukenpiet? Je zet wel eens de bloemetjes buiten? Je tikt  graag een eitje op de kop? Dat begint allemaal bij boeren en tuinders!

Boeren en tuinders zorgen er voor

Wie houdt er niet van lekker en gezond voedsel, van variatie en nieuwe smaken. Wie houdt er niet van vrije tijd en van ontspanning in een aangename omgeving. Wie houdt er niet van groene open ruimtes en van verscheidenheid in het landschap. Iedereen toch en daar zorgen onze boeren, tuinders en siertelers voor.

En dat doen ze goed

Boeren en tuinders werken met veel kennis van dier en plant. Met vakmanschap en technisch vernuft. Met innovatieve milieu- en energietoepassingen. Met zorg en respect voor water-, bodem- en luchtkwaliteit. Met liefde voor hun stiel en hoop op een eerlijke vergoeding voor de inzet van hun werk en hun investeringen.

Beginnen bij het begin

Wil je weten hoe het allemaal begint? Bezoek dan op 18 september één van de bedrijven die op de Dag van de Landbouw hun loodsen, stallen of serres openstellen. Boerenbond en Landelijke Gilden verwelkomen je graag op een ruime waaier aan agrarische ondernemingen in heel Vlaanderen.

Een organisatie van Boerenbond en Landelijke Gilden

Boerenbond is de grootste landbouworganisatie in Vlaanderen. De organisatie behartigt de belangen van alle land- en tuinbouwers, organiseert vormingsmomenten en staat in voor advies en begeleiding. Boerenbond doet dit voor alle boeren: groot en klein, gangbaar en biologisch, verkoop via korte keten en andere kanalen, gespecialiseerde bedrijven en gemengde bedrijven, hightech of niet….

Landelijke Gilden is een vereniging die mensen met een hart voor het platteland samenbrengt. Het hele jaar door organiseren de vrijwilligers van onze 900 afdelingen leuke activiteiten in hun dorp. Altijd brengen we mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement en genieten centraal staan.

 

In samenwerking met