Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

In de groene oase tussen Brussel en Leuven ligt Hof Ter Vaeren, waar melkvee en akkerbouw de hoofdtakken zijn. Walter en Koen Vanacker zijn hier al de derde generatie boeren. Hun zoogkoeien zijn van het Belgisch witblauw vleestype, de 75 melkkoeien behoren tot het dubbeldoel witblauw type, een authentiek ras dat zowel voor het vlees als voor de melk wordt ingezet.

Qua akkerbouw telen ze hier suikerbieten, aardappelen, granen en maïs, op in totaal 100 hectare akkerbouwgrond. Daarnaast gaan ze ook aan de slag met hun eigen producten. Een deel van de melk wordt verwerkt tot onder meer ijs, boter, yoghurt, kaas, karnemelk, chocomousse en rijstpap, allemaal aangeboden in de eigen hoevewinkel die uitgebaat wordt door Karin. Hof Ter Vaeren is Straffe Streekproducent en ontvangt groepen en klassen in het netwerk van ‘Boeren met Klasse’.

Wat valt er die dag te beleven?

Om 13 uur is er een tractorwijding op de boerderij. Tijdens de dag kunnen bezoekers het landbouwbedrijf vrij verkennen. De familie is zeker bereid om een antwoord te geven op al jouw vragen. Tijdens je ontdekkingstocht op de boerderij zorgen leuke wist­-je-­datjes ervoor dat jouw kennis van de boerenstiel een boost krijgt. Wie wil, kan deel­ nemen aan de barbecue en in de hoevewinkel kan je uiteraard de lekkerste hoeveproducten in je mandje leggen. Er is een springkasteel voor de jongste bezoekertjes.

Verkeerssituatie

Opgelet! Zondag zal een deel van de Wolfshaegen (tussen Hoekstraat en G. Steenbeekstraat) afgesloten zijn tussen 15u en 17u15.
Wij raden daarom iedereen aan die vanuit Leuven/Korbeek-Dijle komt om via de N253 en Smeysberg te rijden en niet via Neerijse en de Wolfshaegen.
Voor iedereen die van Sint-Agatha-Rode komt raden we aan om via Ottenburg en Terlaenen te rijden.
 

Wist je dat…

Het dubbeldoel Belgisch witblauw ras zeldzaam is? Je kan bij Hof Ter Vaeren dus een dier ontdekken dat je nog maar zelden ziet!

fgf