Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Walter Vanacker, Koen en Karin Vanacker-Devyver

Melkvee en akkerbouw

Wij en ons bedrijf 

In de groene oase tussen Brussel en Leuven ligt Hof Ter Vaeren, waar melkvee en akkerbouw de hoofdtakken zijn. De zoogkoeien zijn van het Belgisch wit-blauwe vleestype; de 75 melkkoeien behoren tot het dubbeldoel wit-blauwe type, een authentiek ras dat zowel voor het vlees als voor de melk ingezet wordt. Qua akkerbouw telen ze suikerbieten, aardappelen, granen en maïs. Een deel van de melk verwerken ze tot onder meer roomijs, boter, yoghurt, kaas, karnemelk, chocomousse en rijstpap, allemaal aangeboden in de eigen hoevewinkel.. Hof Ter Vaeren is Straffe Streekproducent en ontvangt groepen en klassen in het netwerk van ‘Boeren met Klasse’. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Om 11 uur is er een dierenwijding op de boerderij. Iedereen is welkom met zijn huisdier, groot of klein, om het te laten zegenen.  
Bezoekers kunnen het landbouwbedrijf vrij verkennen. De familie is altijd bereid om op vragen te antwoorden. Leuke wist-je-datjes brengen je kennis van de boerenstiel op peil. Wie wil, kan deelnemen aan de barbecue en in de hoevewinkel kan je uiteraard de lekkerste hoeveproducten in je mandje leggen. Er is een springkasteel voor de jumpers.  

Wist je dat je het dubbeldoel Belgisch wit-blauwe ras nog slechts bij een handvol kwekers vindt?