Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Ton en Elly Jansen-Bink, Mark, Dennis, Sabine, Jeroen en Lotte

Melkgeiten

Wij en ons bedrijf 

Ton is opgegroeid op het melkveebedrijf van zijn ouders in Nederland. In 1990 kocht hij samen met zijn vrouw Elly een melkveebedrijf in Brecht, maar in 2005 zijn ze omgeschakeld naar melkgeiten. Dat was geen evident denkspoor, want de Vlaamse geitensector stond toen nog in zijn kinderschoenen. Ton, die trekker is van de werkgroep Geitenhouderij van Boerenbond, zag de sector de afgelopen tien jaren sterk groeien. Hij hoopt dat de geitenhouderij zich in de toekomst nog meer op de kaart kan zetten. 

Het bedrijf telt 625 melkgeiten en 175 opfokgeitjes, die gehuisvest zijn in potstallen. Ton en Elly hebben 27 ha grond in gebruik, waarvan 10 ha mais en 17 ha gras. Ze krijgen regelmatig schoolkinderen uit de buurt en andere bezoekers over de vloer. Bij rondleidingen vertellen ze heel open over hoe ze werken. Twee dagen per week zijn Ton en Elly ook zorgboer. 

Wat valt er die dag te beleven? 

De hele dag lang zijn er rondleidingen. De kinderen kunnen ritjes maken met de tractor en zich uitleven in een springkasteel en op een stropiramide. 

Wist je dat Ton behoort tot de eerste generatie professionele geitenhouders in Vlaanderen?