Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Tuinbouwonderwijs.

Wij en ons bedrijf

Op Tectura Tuinbouwschool Melle krijgen leerlingen kwaliteitsvol onderwijs in een rustige, veilige en inspirerende omgeving. Maar deze school biedt veel meer richtingen dan enkel tuinbouw, dierenzorg en tuinaanleg. Dit is een echte STEM-school met een focus op biotechnologische wetenschappen en biotechniek. Een kritische, wetenschappelijke blik staat centraal in de dagelijkse klaspraktijk. Een intensieve begeleiding op maat van elke leerling zit diepgeworteld in de schoolaanpak.

Behalve een warme school zijn ze bij Tectura Tuinbouwschool ook echte durvers: met heel wat ambitie innoveren leerlingen en teamleden er samen op los. Aan ideeën geen gebrek! De resultaten daarvan vind je onder andere in de leerwinkel en plantenverkoop.

Typerend voor Tectura is natuurlijk dat de natuur vlakbij is. De school is enorm trots op het grote, groene domein. Zorg en verantwoordelijkheid zitten in de kernwaarden van deze school. Leerkrachten en leerlingen zorgen samen voor planten en dieren op het domein én voor elkaar. De laatste jaren haalde Tectura Tuinbouwschool Melle al heel wat STEM- en PLANKGAS-prijzen binnen. Bovendien worden de leerlingen klaargestoomd om aan de slag te gaan als milieubewuste ondernemers.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan de verschillende schoolafdelingen bezoeken. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten!

Wist je dat…

Leerlingen en leerkrachten hier sterk innoveren? Bekijk de resultaten in de leerwinkel en plantenverkoop.

fgf