Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Melkvee

Wij en ons bedrijf

Steven en Isabelle zijn gepassioneerde melkveehouders met een grote liefde voor koeien. Het gespecialiseerd melkveebedrijf is gelegen tussen de snelweg en het industrieterrein, op fietsafstand van de dorpskern van Nazareth en Astene, maar toch verborgen in het groen van de huiskavel. Het is de ideale locatie voor een intensief melkveebedrijf. De boer en boerin streven ernaar om goede resultaten te halen. Dat doen ze door de voeding, verzorging, huisvesting en genetica van de koeien te optimaliseren.

“Onze koeien zijn topatleten en wij zien onszelf als de bevoorrechte verzorgers.” Het welzijn en comfort van de dieren staat voorop. Duurzaamheid en bioveiligheid worden op dit bedrijf hoog in het vaandel gedragen. Zo streven ze er hier naar om altijd hygiënisch te werken ‘volgens het boekje’. Op dit bedrijf zetten ze ook in op reststromen en op langdurige samenwerkingen met lokale akkerbouwers, om zoveel als mogelijk zelfvoorzienend en grondgebonden te zijn.

Door investeringen in hernieuwbare energie is dit bedrijf ook 80% zelfvoorzienend voor de elektriciteit die ze nodig hebben. Doel is om bijzonder efficiënt te werken en om de impact per geproduceerde liter melk zo klein mogelijk te houden. Verder zetten ze op dit familiebedrijf – al de zesde generatie op deze locatie – in op arbeidsefficiëntie, recente gebouwen, efficiënte looplijnen… De bedrijfsleiders laten hun stem, én die van de landbouw in het algemeen, klinken om zo mee te werken aan een duurzame, toekomstgerichte landbouw.

Wat valt er die dag te beleven?

Via een geleide wandeling met infoborden en filmpjes leer je hoe dit moderne bedrijf draait. Op diverse info-standjes kan je al je vragen stellen aan een persoon met kennis van zake. Een loonwerker staat hier met groot landbouwmateriaal. We voorzien ook kinderanimatie, springkastelen en een strokasteel, bar met gezellig terras, ijsjes en een foodtruck van de lokale hoeveslagerij.

fgf