Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

SDB staat niet enkel voor Sebastiaan De Backer, maar ook voor Smaakvol, Duurzaam en Betrouwbaar varkens- en kippenvlees. In 2019 begonnen wij met ons gesloten scharrelvarkensbedrijf met 10 zeugen in Kampenhout. Twee jaar geleden kwamen daar nog eens 500 vleeskippen met vrije uitloop bij, die wonen in zelf ontworpen mobiele kippenstallen. Alle varkens die wij houden, worden geboren op de boerderij en lopen hier gelukkig rond in ruime, groene weilanden.

En ook de kippen scharrelen hier rond. Voor een lekker en gezond varkensrantsoen zorgen wij door eigen granen te vermalen. Momenteel gaan onze dieren nog naar een extern slachthuis, maar volgend jaar hopen wij op de boerderij te kunnen slachten. Het vlees komt daarna in de eigen hoeveslagerij terecht. Wij verwerken het tot alle- maal lekkers dat de klanten rechtstreeks van ons kunnen kopen. Zo houden we de keten kort.

Wat valt er die dag te beleven?

Op dit bedrijf kan je een rondleiding volgen om meer te weten te komen over hoe de boer hier werkt. Voor de kleinste bezoekers is er een springkasteel. En ook aan de innerlijke mens is gedacht. Een bezoek is pas compleet met een hapje en tapje, zodat je kunt genieten van al dat lekkers van bij ons. Wie ook ‘t Waterbos wil bezoeken, kan gebruikmaken van onze shuttleservice.

Wist je dat…

De mobiele kippenstal een eigen ontwerp is, uniek in onze provincie?

gbgb