Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Scheppersinstituut

Groenteteelt, sierteelt en tuinbouwonderwijs.

Wij en ons bedrijf 

Het Scheppersinstituut is een van de oudste land- en tuinbouwscholen van Vlaanderen. Om te blijven streven naar innovatie en hun opleiding te versterken, hebben ze twee jaar geleden een nieuwe serre gebouwd, waarin alle actuele technologieën aanwezig zijn. Vlak bij de praktijkvelden werden er dit jaar ook vier nieuwe vaklokalen in gebruik genomen, om interactief leren tussen praktijk en theorie te maximaliseren. Het algemeen gebruik van laptops zal het integrerend leren nog bevorderen en de leerlingen sterker voorbereiden op hun toekomst in de sector of bij het verder studeren.  

Er worden heel wat studierichtingen aangeboden. 'Plant-, dier-, en milieutechnieken' en 'Plant, dier en milieu' maar ook Biotechnologische wetenschappen, Technologische wetenschappen, Bouwtechnieken en Elektromechanische technieken. In het zevende jaar is er naast Bloemsierkunst en Tuinaanleg ook de studierichting Agro- en groenmechanisatie. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Bezoek tijdens een rondleiding de serres, proefvelden en laboratoria van de school. Volg demonstraties met boomkwekerijmachines of een entdemonstratie. Laat je verleiden door de heerlijke smaak van de tomaten, ook een roze variant speciaal voor de school gekweekt. De schoolwinkel is open en er zijn kinderactiviteiten.