Paginatitel

Primaire inhoud van de pagina

Participant header

Ruben_Cobbaerts

Ruben Van Gucht bij de familie Cobbaert

Het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 september vind je Ruben Van Gucht tussen de koetjes en de kalfjes van de familie Cobbaert in Oedelem (West-Vlaanderen). Op onze socialemediakanalen volgen we hem op de voet. Mis dus geen moment, want er valt een mooie prijs te rapen!

Participant content

Melken met de robot

Wie dit voorjaar naar het programma Boerenjaar op Vier keek, herinnert zich de goedlachse familie Cobbaert ongetwijfeld wel. Dit vrolijke, hard werkende gezin is voor geen kleintje vervaard, want ze runnen een melkveebedrijf én een bed and breakfast, de Bergvallei. Een klein jaar geleden installeerde de familie een melkrobot. De koeien melken hoeft boer Jan dus niet meer zelf doen, maar uitslapen is er op een bedrijf als dit niet bij!

Ruben

Een weekend lang alleen maar koeien in mijn leven. Daar begin ik zelf spontaan van te loeien

Ruben Van Gucht

Sportjournalist

Wist je dat ...

... een koe maar 2 uur slaap per dag nodig heeft, maar wel 14 uur per dag rust? Hopelijk zijn ze uitgerust en zetten ze hun beste pootje voor wanneer Ruben de stallen betreedt. 

Slapen tussen de koeien

Het landbouwerskoppel vult elkaar perfect aan. Terwijl Jan de dames in de stallen voorziet van lekkers en van een zacht bedje stro, zorgt Katrien voor de gasten van haar B&B. Hun dochters Ellyn en Delphine steken ook de handen uit de mouwen op het bedrijf. Zij zijn bovendien uitstekende ambassadeurs voor de sector, want ze posten geregeld leuke filmpjes en foto’s van op de boerderij op Instagram.

Cobbaert
Op zaterdag 19 en zondag 20 september zet Anja Daems letterlijk de bloemetjes buiten op het bedrijf van de familie Goossens in het Oost-Vlaamse Moerbeke. Volg haar stap voor stap via onze socialemediakanalen en sleep misschien een leuke beloning in de wacht.
Ravotten op een boerderij en slapen tussen de koeien? Dat zagen Julie Houtman en kleine Emile helemaal zitten! Op zaterdag 19 en zondag 20 september kan je hun boerenavontuur in Glabbeek (Vlaams-Brabant) volgen op onze socialemediakanalen. Mis er geen seconde van en maak kans op een beestig leuke prijs!
Zaterdag 19 en zondag 20 september kan je de avonturen van Tine Embrechts volgen op het tuinbouwbedrijf van de familie Vermeiren in het Antwerpse Meer. Volg het van zaadje tot tomaatje op onze socialemediakanalen en let goed op, want je kan een mooie prijs winnen!