Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Rob en Ingrid Dierckx-Lenaerts, Gitte, Lieze en Nore - Dierckx Dairy

Melkvee

Wij en ons bedrijf 

Nadat Rob in 2005 het melkveebedrijf overnam van zijn ouders Jef en Maria, deed hij het samen met zijn vrouw Ingrid Lenaerts evolueren naar een bedrijf met 300 melkkoeien. Het jongvee gaat op acht maanden naar een andere locatie en komt kort voor het kalven weer naar huis. De melkkoeien zijn verdeeld in 3 productiegroepen en worden 2 keer per dag gemolken in een melkstal voor telkens 2x16 dieren. Ingrid volgt de groepen en inseminaties op; Rob neemt het voederen voor zijn rekening. Zo kunnen ze in een hele korte tijdsspanne veel werk verzetten. Regelmatig komen Robs ouders een handje toesteken.  

Rob verbouwt 80 ha maïs en 50 ha gras. Voor een goede teeltrotatie werkt Rob samen met een akkerbouwer. Omdat uitbreiden van de veestapel niet evident was, zochten Rob en Ingrid naar een verbredingsactiviteit. Die vonden ze in de teambuildings van het FarmFun-concept. Nu kunnen bedrijven bij hen een dag komen teambuilden om het ‘kuddegevoel’ op de werkvloer te vergroten.  

Rob en Ingrid zouden hun jongvee graag naar huis halen en zelf opfokken. Maar omdat ze vlak bij het natuurgebied van de Zegge liggen, is de toekomst van hun bedrijf onzeker. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Je krijgt een unieke inkijk in de plezierige belevenisprogramma’s. Streel de kalfjes, baan je een weg door het melkveebedrijf of het maisdoolhof, geniet van de kinderanimatie, doe mee met de boerderijwedstrijd en smul van het bourgondisch FarmFood! 

Wist je dat op dit bedrijf groepen van 10 tot 100 personen welkom zijn om een dag beestige spelletjes te spelen?