Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Wij zijn een modern melkveebedrijf in Alken. We hebben in totaal 300 dieren (melkvee met bijhorend jongvee). Wij zetten sterk in op duurzaamheid. Zo hebben we een pocketvergister waarmee we een gedeelte van onze eigen stroom opwekken. Een voederrobot geeft onze koeien automatisch eten, we hebben mestrobots die de stallen proper houden en we hebben drie melkrobots om onze koeien te melken.

Raf neemt al het werk op de boerderij voor zijn rekening. Ook het telen van de voeders voor de koeien behoort tot zijn taken. Sociale duurzaamheid vinden we heel belangrijk. Silvia verzorgt alle nevenactiviteiten op de boerderij. Zo ontvangen we scholen voor rondleidingen, we organiseren boerderijkampjes in de schoolvakanties en we bieden boerderijfeestjes voor kinderen aan op onze Koe-Boe-Party.

We zijn ook grote voorstander van verkoop via de korte keten. Zo maakt Silvia van de verse melk van de koeien lekker hoeve-ijs. Dit kan afgehaald worden of ter plaatste geconsumeerd worden in de ‘lekweide’ tijdens de lente en de zomer. Sinds kort zijn we ook erkend als zorgboerderij en we hopen in de nabije toekomst te kunnen samenwerken met een zorggast.

Wat valt er die dag te beleven?

Doorlopend kan je alle machines aan het werk zien. Voor de kinderen is er een springkasteel. Eet- en drankstandjes zijn uiteraard ook voorzien.

Wist je dat…

We in Vlaanderen maar net genoeg melk produceren om aan onze eigen vraag te voldoen? Onze zelfvoorzieningsgraad is ongeveer 109%.

fgf