Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Proefstation voor de Groenteteelt

Groenteteelt

Voorstelling van het bedrijf 

Met meer dan 50 jaar ervaring is het Proefstation voor de Groenteteelt – gelegen nabij Mechelen, in het centrum van een van de belangrijkste productieregio’s voor verse groenten in België – dé plek om meer te weten te komen over het onderzoek rond groenten. De onderzoekers werken er aan meer dan 60 projecten en vertalen hun waardevolle kennis naar de praktijk, voor de landbouwers. Sommige projecten zijn lokaal, andere Europees.  

Op de Dag van de Landbouw kom je er meer te weten over hoe de resultaten van dit onderzoek de landbouwers ondersteunen om slimmer om te gaan met water en energie. Je verneemt welke maatregelen tuinders kunnen nemen tegen de droogte en hoe innovatieve teelttechnieken elke dag zorgen voor eten op ons bord. Je leert of bio de toekomst is, hoe gewasbescherming een meerwaarde kan zijn voor de voedselzekerheid en hoe duurzaamheid steeds prominenter wordt in de landbouwsector. Kortom, je komt meer te weten over de groenteteelt van nu én die van de toekomst. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Treed in de voetsporen van de onderzoekers en leer de wereld van de groenteteelt beter kennen. Neem deel aan een rondleiding door de openluchtteelten of breng een virtueel bezoek aan de serres. Trek je stoutste schoenen aan en vraag de onderzoekers de kleren van het lijf. Ben je gebeten door de onderzoekmicrobe? Dan kan je aan de slag met enkele proefjes of deelnemen aan een leuke quiz. 

Wist je dat de onderzoekers van dit proefcentrum aan meer dan 60 projecten werken?