Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Omstreeks 1900 startte de eerste generatie van de familie in de streek (Zavelborre en Tombeek) met serres. Omdat het bedrijf bleef uitbreiden, drong een verhuizing zich op naar de huidige locatie aan de Brusselsesteenweg: een belangrijke verkeersader, wat heel wat klanten garandeerde. De derde generatie, Urbain Dewit, maakt zowel de gloriejaren als de crisisjaren mee, maar bleef erin geloven. Hij gaf zijn kennis en passie door aan zijn zoon Philip, die in 1982 mee in het bedrijf stapte.

Philip breidde het bedrijf verder uit. Onder zijn leiding groeide Druiven Dewit uit tot een modern warenhuis van 50 serres met een oppervlakte van 7000 m². Het bedrijf is volledig gemoderniseerd en uitgerust met een van de meest hoogstaande verwarmingsinstallaties en computergestuurde klimaatregelingen van de streek. Zoon Koen Dewit, de vijfde generatie, stapte onlangs mee in het bedrijf om de finesse en kunst van het druiven telen onder de knie te krijgen.

Wat valt er die dag te beleven?

Philip en Koen Dewit zijn de gidsen. Bezoekers sluiten aan bij een groepsrondleiding die ongeveer een halfuur duurt. Aansluitend bij, of in afwachting van de start van de rondleiding, kan je een bezoek brengen aan het ‘klein museumpje’ van het bedrijf. Ook de hoevewinkel zal open zijn. Voor de jongste bezoekers voorzien we speciale rondleidingen op kindermaat. Ga samen met Seppe de Serrist en Pieter de Pier op stap door de serre en kom alle serristengeheimen te weten! Aansluitend kunnen ze ons blotevoetenpad met behendigheidsparcours doen! Deze rondleidingen vinden plaats om 11 uur, om 14 uur en om 16 uur.

Wist je dat…

Philip Dewit een van de weinig over­ gebleven professionele druiventelers in de streek is? Dankzij Koen is de opvolging verzekerd.

dfd