Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Chardonnay Meerdael is de pionier van de Belgische mousserende wijn. In 1994 gingen Paul en An Vleminckx-Lefever, na overleg met deskundigen uit de Champagnestreek inzake bodemonderzoek en klimaatanalyse, over tot de aanplanting van 21.000 stokken Chardonnay op een domein in Vaalbeek. Ze hadden het plan opgevat om een mousserende wijn te maken van het type Blanc de Blancs.

Tussen 1998 en 2000 werd het domein uitgebreid tot 60.000 wijnstokken. De vinificatie verloopt volgens de méthode traditionnelle, die gebruikt wordt in de champagnestreek en een tweede gisting op de fles inhoudt. Chardonnay Meerdael is een Vlaamse, mousserende kwaliteitswijn die geproduceerd wordt op het domein in Oud-Heverlee, gelegen aan het Meerdaelwoud. Ook zoon Laurens helpt nu mee, zodat het bedrijf nog verder kan groeien en verbeteren.

Wat valt er die dag te beleven?

Onze gidsen geven rondleidingen op het bedrijf en in de wijngaard. Je leert de Chardonnay Meerdael kennen van druif tot afgewerkt product. Na de rondleiding kan je genieten van een gratis proevertje. Er is de mogelijkheid om flessen Chardonnay Meerdael aan te kopen. Versnaperingen uit eigen streek zijn te verkrijgen.

Wist je dat…

De wijn in 2020 het label streekproduct.be kreeg van VLAM?

g