Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

De Kruisberghoeve bewerkt ongeveer 450 hectare grond en verbouwt voornamelijk aardappelen, uien, granen, wortelen en suikerbieten. Ook voor brouwerij Het Nest, bekend van hun speelkaartenbier, heeft de Kruisberghoeve gewassen staan. We voorzien hen van lokale gerst voor hun bier, whisky… Door deze lokale samenwerking moeten wij onze gerst niet ver vervoeren en moet de brouwerij geen buitenlandse grondstof invoeren.

We doen aan precisielandbouw. Dit wil zeggen dat onze gewassen heel gericht de hoogstnodige behandeling krijgen en enkel wanneer de plant het echt nodig heeft. Hierdoor behouden we de goed aardige insecten, en bestrijden we de schadelijke pas wanneer ze effectief voorkomen.

Voortaan gaan we nog meer inzetten op water. Zo gaan we werken met waterbassins. Het hele jaar door kunnen we neerslag opvangen en stockeren om tijdens de droge zomer te gebruiken voor onze gewassen. Verder willen we aan peilgestuurde drainage gaan doen. Daarbij wordt er een buizensysteem onder onze akkers aangelegd dat de planten ondergronds bewatert. Hierdoor krijgt het water minder kans om te verdampen en gaat er dus minder verloren. Vochtsensoren moeten ervoor zorgen dat er nog meer gericht water wordt afgegeven met minder verspilling tot gevolg. Dit alles zorgt voor een drastische verlaging van ons watergebruik. Wij proberen altijd op alle vlakken te innoveren en over te stappen naar moderne technieken.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan rondwandelen op de boerderij en er zijn mensen aanwezig om je vragen te beantwoorden. Voor de jongsten wordt er entertainment voorzien. We zorgen ook voor een hapje en een drankje.

Wist je dat…

Een deel van onze wintergerst hier regionaal verwerkt wordt in whisky en bier?