Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Nikki en Didier Van Roy-Sebrechts

Escargotkwekerij

Wij en ons bedrijf 

Bij Cornu, de escargotkwekerij die Nikki van Roy oprichtte, ontdek je het verschil tussen slakken en escargots. De bedrijfsnaam verwijst naar de Cornu aspersa, het ras dat Nikki kweekt. Ze startte met enkele moederdieren en wat bakken gemaakt van oude palletten. Intussen kweekt ze in lange tunnels duizenden escargots op een natuurlijke en duurzame wijze. De dieren krijgen biologisch gekweekte voeding en kruiden.  

De escargots worden rechtstreeks geleverd aan chef-koks, die door Nikki betrokken worden bij de samenstelling van het voedsel voor de levende escargots, omdat het de kwaliteit en de smaak van het escargotvlees bepaalt. 

Wat valt er die dag te beleven? 

In de serres kom je alles te weten over escargots: hoe de diverse soorten gekweekt worden, hoe ze leven, eten, slapen  ... Afsluitend loop je door de slakkentunnel. Verder is er een boerenmarkt met diverse streekproducten en oude ambachten. Je kan ontbijten op het veld met uitzicht op 100 schaapjes, genieten van lokale dranken, groenten en kruiden, natuurverzorgingsproducten uittesten, smullen van een heerlijke hamburger, escarbol, suikervrij snoepgoed, pannenkoek of ijsje. Je kan ontdekken hoe bijen en kippen leven, hoe je een boom snoeit en je tuin (her)aanlegt, hoe je moet composteren, hoe een zorgboerderij zorgt voor jobfierheid en de persoonlijke waardering versterkt. Je kan een fototentoonstelling over het harde werk van de landbouwer in de jaren 50 bewonderen …En neem je kinderen mee. Terwijl jij geniet van een drankje en een hapje, amuseren ze zich in de kinderweide. 

Wist je dat je hier altijd een persoonlijke of groepsrondleiding  kan reserveren?