Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Meer dan 40 jaar geleden begon Inkie, de mama van Nele, een schapenhouderij in Beringen. Een hobby die uit de hand zou lopen. Na een paar jaar maakten de schapen plaats voor plantages met antioxidantrijke ‘bosbessen’ of ‘blauwbessen’. Onder impuls van dochter Nele werd het bedrijf gaandeweg domein Blueberry Fields. Het domein ligt in het verlengde van natuurgebied de vallei van de Zwarte Beek, weg van alle drukte. Een puur- natuurpark van 22 hectare met fauna- en florarijke weides, verdoken vijvers, een veenmossenbos, en… 12 hectare plantages met blueberries. Allemaal ‘cadeaus van de natuur’.

Vlakbij de plantages worden de bessen ook verwerkt en verkocht. Vanaf dit jaar kiest Blueberry Fields met volle overtuiging voor biologische teelt. Het bedrijf schrijft ook mee het verhaal van ‘Straffe Kost’: een project van straffe producenten die zorgen voor kwaliteitsvolle, lokale producten en een meerwaarde creëren voor natuur, landschap en biodiversiteit.

Dit landbouwbedrijf is ook een zorgboerderij. Kwetsbare jongeren en volwassen krijgen hier de kans om deel te nemen aan de bedrijfsactiviteiten.

Wat valt er die dag te beleven?

Een dag lang kun je de Blueberry-sfeer komen opsnuiven. Over het domein lopen meerdere wandelingen. Infoborden vertellen het verhaal van de blauwbes. Je komt te weten hoe we vleermuizen betrekken bij de teelt van onze bessen. In de shop kun je kennismaken met het uitgebreide gamma ambachtelijke producten. Uitrusten kan op het binnenpleinterras.

Wist je dat…

Vlaanderen in totaal zo’n 23.218 land- en tuinbouwbedrijven telt?

fgf