Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Het Groentegenot is een CSA-bedrijf (Community Supported Agriculture). We zijn een biologisch tuinbouwbedrijf, waar onze leden zelf hun groenten kunnen plukken. Als kind groeide Mark op de boerderij waar hij samen met Ann en de kinderen nog steeds woont en aan landbouw doet.

“Na jaren aan traditionele landbouw gedaan te hebben, maakte ik de switch naar biologische landbouw. Toen ik CSA leerde kennen, sprak die manier van werken onmiddellijk aan. Terug naar de basis van de land- bouw: rechtstreeks van boer naar consument, contact met de mensen, je verantwoordelijk voelen voor vele gezinnen en als extra biologisch en ecologisch verantwoord gaan boeren. Ondertussen is dat al 8 jaar onze manier van werken.”

Misschien denk je te weten wat een bioboer alvast niet doet om zijn planten te beschermen. Maar weet je ook wat hij er allemaal wél voor doet? Kom tijdens Dag van de Landbouw kijken en luisteren en ontdek dat het een verhaal is over onze natuur. Leer vreemde groenten kennen, proef nieuwe smaken, wees verrast door een groot winteraanbod en laat jezelf door elkaar schudden tijdens een ritje op de boerenkar.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan dit bedrijf vrij bezoeken, of aansluiten bij een rondleiding.

Wist je dat…

Je bij ons kan zien wat wij doen om onze planten te beschermen en ook onbekende smaken kan proeven?

df