Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

EBURON estate is een nieuw wijndomein in het hart van de Haspengouw. Met een combinatie van de bestaande wijngaard en een nieuwe aanplant telen we Pinot Noir en Chardonnay en verwachten wij dit jaar nog onze eerste wijnproductie.

Voorafgaand aan EBURON estate in Tongeren maakten we al een aantal jaren wijnen uit zeven verschillende landen onder de naam BUCKET. In elk land produceren we een unieke blend van verschillende druiven om een breed scala aan wijnen te kunnen bieden. EBURON estate teelt de druiven op biologische methode en streeft ernaar om één van de beste wijnen in België te produceren.

We telen onze druiven op ecologische wijze zonder gebruik van pesticiden. We proberen de biodiversiteit te stimuleren door onder andere het gebruik van schapen in de winterperiode, nesten van uilen en diverse gras-­ en bloemsoorten in de wijngaard. We streven naar klimaatneutrale productie door onze eigen zonnepanelen en een grote (regen)waterput.

Wat valt er die dag te beleven?

We bieden een wandeling door de wijngaard met uitleg over de werkzaamheden in de vier seizoenen en een kort bezoek aan de productieruimte en uitleg over het proces van het wijn maken. In het midden van de wijngaard staan een schommel en een trampoline voor kinderen. Daar vind je ook een terras waar je tegen betaling van een glas wijn kunt genieten. In de wijnwinkel kan je uiteraard ook een doosje voor thuis bestellen. Er loopt een fietstraject tussen de drie deelnemende bedrijven in Tongeren.

Wist je dat…

Vlaanderen in totaal zo’n 23.218 land- en tuinbouwbedrijven telt?

fgf