Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

De Mekkerhoek is een melkgeitenbedrijf dat met veel liefde en passie wordt uitbaat door een jong gezin op de Essen-Hoek. “Wij, Kurt en Liesje, zijn beiden afkomstig van een landbouwersgezin. Wij hebben samen 4 meisjes en een heleboel dieren. In 2013 zijn we gestart met melkgeiten op een locatie, die we huurden."

"In 2017 startten we met het bouwen ons eigen melkgeitenbedrijf op deze locatie. We melken twee keer per dag circa 1.100 geiten en hebben ongeveer 500 lammeren in opfok. We hebben voor een aantal melkbeurten in de week één medewerker in dienst. Verder doen we al het werk zelf: voederen, lammer-opfok, veldwerk, maïs en gras hakselen…"

"Naast ons ‘echte’ boerderijwerk hebben we ook nog een boerderij-automaat met melk en kaas en doen we rondleidingen voor groepen.” “We proberen zo veel mogelijk in te zetten op duurzaamheid. Zo hebben we overal ledverlichting, een warmterecuperatiesysteem, een voeraanschuif- robot, frequentiegestuurde zaken zoals gordijnen, ventilatoren… We hebben zonnepanelen en een batterij voor de opslag van deze groene energie. Zo zijn we bijna energieneutraal.”

Wat valt er die dag te beleven?

Leer het bedrijf kennen via afgebakende routes mits de nodige hygiënemaatregelen worden gevolgd. Er wordt kinderanimatie voorzien (stro-piramide, traptractorparcours…) en de mogelijkheid voor een hapje en drankje. Om de gezondheid van onze dieren te garanderen zijn er géén huisdieren toegelaten.

Wist je dat…

Hier twee keer per dag circa 1.100 melkgeiten worden gemolken?

hhn