Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Melkvee.

Wij en ons bedrijf

Op dit bedrijf is er al verscheidene generaties landbouwactiviteit. Drie generaties Everaert boerden al op de Driehoekshoeve. In 2013 nam Kristof het melkveebedrijf over van zijn ouders. Een jaartje later bouwde hij een nieuwe melkveestal met een melkcarrousel. Hier draaien de koeien rustig een rondje, terwijl ze worden gemolken. De oude melkstal ging niet verloren en werd omgebouwd voor de opfok van jongvee. Vandaag bestaat het bedrijf uit 180 melkkoeien en ook de toekomstige melkkoeien groeien hier op.

Hoewel Kristof het bedrijf van zijn ouders overnam, werken ook zij nog alle dagen met veel overgave mee op het bedrijf. Zo is Paulette verantwoordelijk voor de opfok van de kalveren en zorgt Patrick voor het voederen van de dieren, terwijl Kristof de koeien ’s morgens en ’s avonds melkt in de carrousel. Daarnaast kan Kristof altijd rekenen op zijn vrouw Evelien, die ook nog halftijds buitenshuis gaat werken en voor hun drie kinderen zorgt. Dankzij de technische kennis van de papa van Evelien, kan de familie zelf heel wat technische mankementen vlug verhelpen. En op de drukste momenten staat ook de rest van de familie klaar om een handje toe te steken waar nodig.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan een kijkje nemen bij de kalfjes, jonge runderen en melkkoeien. In de melkveestal kan je vanop de eerste verdieping genieten van een unieke kijk in de stal. Daarnaast kan je ook een drankje en een hapje nuttigen, terwijl de kinderen onze nepkoe proberen te melken. Tot 16:30 uur kan je starten met een rondgang op het bedrijf.

Wist je dat…

We werken aan het koecomfort en hiervoor onder andere grote ventilatoren ophangen in de stal die bij warme dagen voor afkoeling zorgen?

fgf