Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Koen en Elly Slegers-Peeters, Kato, Abel, Kolet en Ibe

Melkvee

Wij en ons bedrijf 

Koen nam dit melkveebedrijf over van zijn ouders in 1992. Toen zijn vrouw Elly Peeters mee in het bedrijf kwam, telde het 120 koeien. Intussen is het gegroeid naar 400 koeien, met bijbehorend jongvee en de nieuwe generatie staat al klaar om het roer mee in handen te nemen. Koen en Elly telen ook aardappelen, mais, gras, gras-klaver en luzerne.  

De koeien worden gemolken met een 34-standscarroussel. Door de organische verbinding 3-NOP in hun rantsoen te mengen, stoten de koeien tot wel 20% minder methaan uit. Automatisch gestuurde stalgordijnen en 24 ventilatoren zorgen voor een optimaal klimaat in de stal. Diepstrooiselboxen en borstels voorzien de koeien van een optimaal comfort. Voor een beter dierenwelzijn worden de roosters 2 keer per dag gereinigd en de ligbedden worden 2 keer per dag ingestrooid met een laag zaagsel en kalk. Een automatisch voetbad – dat zichzelf reinigt en weer vult nadat er 100 koeien zijn doorgegaan – helpt om de klauwen van de koeien optimaal te behandelen. Regenwater wordt opgevangen in een put en gebruikt voor het schoonmaken van het erf en de stal. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Je kan de hele dag rondgaan in de stal en zo kennismaken met dit diervriendelijke bedrijf. Er is ook een tentoonstelling van landbouwmachines van vroeger en nu. Na afloop kan je smullen van een hapje en een drankje.  

Wist je dat een automatisch voetbad voor de koeien zichzelf reinigt en weer opnieuw vult met vers regenwater?