Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Kevin en Chelsey Pittoors-Kenis - Primato

Groenteteelt (tomaten)

Primato is het bedrijf van Kevin en Colin Pittoors met hun vader Guy en Chelsey Kenis met haar vader Dany. Dit is een familiebedrijf dat diverse soorten smaakvolle tomaten teelt. De focus ligt op smaak en kwaliteit. Er wordt gewerkt in een moderne accommodatie en er gaat veel aandacht naar het welzijn van de medewerkers. Zij maken
deel uit van een jong, gepassioneerd team. Primato is 12 hectare groot en werkt zo duurzaam als mogelijk. Zo wekken ze hier hun eigen elektriciteit op via een warmtekrachtkoppeling. Voor extra energiebesparing worden schermdoeken en led-belichting gebruikt. Ziekten en plagen worden zoveel mogelijk voorkomen door het inzetten van biologische bestrijders: kleine insectjes die de schadelijke insecten aanvallen nog voor die veel kwaad kunnen doen, zodat de teler minder gewasbeschermingsmiddelen moet gebruiken. Het overtollige water dat de planten niet kunnen opnemen, vangt de teler op en dat wordt nadien hergebruikt.

Wat valt er die dag te beleven?

Leer via een rondleiding in het bedrijf de tomatenteelt beter kennen. Op de diverse stopplaatsen zijn er standjes met informatieve banners en interactief materiaal.