Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Van den Hout LV in Neeroeteren is een familiebedrijf met 900 koeien en 600 stuks jongvee. Om zoveel dieren te kunnen voederen, verbouwen ze hier ook 200 hectare mais een 70 hectare gras. Het is een echt familiebedrijf, uitgebaat door vader Kees, moeder Hanny en de twee zonen Bart en Rudy. Kees en Hanny zijn vorige eeuw geëmigreerd uit Nederland en intussen al 40 jaar aan de slag op hun eigen melkveebedrijf in België. Toen ze hier begonnen, was dat met 23 koeien. Intussen is dat uitgegroeid tot 900.

Bijzonder is dat deze koeien niet twee maar drie keer per dag gemolken worden in een melkcarrousel. Op dit bedrijf is er veel aandacht voor innovatie en milieubewustzijn. Zo leven 700 koeien in stallen met luchtwassers op, die de lucht ‘schoonmaken’ voor ze vanuit de stal naar buiten wordt gestuwd. Zowat alle activiteiten die bij het beheer van het melkveebedrijf komen kijken, voert de familie uit in eigen beheer.

Wat valt er die dag te beleven?

Via wist-je-datjes kan je een boeiende rondleiding volgen op het bedrijf. Om 11 uur start een nieuwe melkbeurt waarbij je de melkcarrousel in werking kan zien. Er is kinderanimatie en wat lekkers om te eten en te drinken.

Wist je dat…

We in Vlaanderen maar net genoeg melk produceren om aan onze eigen vraag te voldoen? Onze zelfvoorzieningsgraad is ongeveer 109%.

fgf