Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

José en Sara Noelmans-Peters, Michiel, Sander, Katrien en Sofie - Melkgeitenbedrijf Noelmans-Peters

Melkgeiten

Wij en ons bedrijf 

José en Sara zijn in 2007 gestart met zo'n 450 melkgeiten, 100 stuks jongvee en 20 ha grasland. Ze hoopten eigenlijk dubbel zoveel geiten te melken, maar onder meer door de strenge stikstofnormen voor landbouwbedrijven ging dat niet door. Ze hebben dan gekozen voor verbredingsactiviteiten, zodat ze nu ook een hoevewinkel hebben waar allerlei kazen, melk en ijs van geitenmelk verkocht worden, maar ook eitjes van hun kippen.  

Verder ontvangen José en Sara behoorlijk wat groepen: wandelaars, fietsers, toeristen op daguitstap, maar ook klassen van kleuter- tot hoger onderwijs. Hiervoor werken ze samen met Plattelandsklassen. Tijdens de zomervakantie kunnen er op de grasvelden rond de boerderij jeugdkampen plaatsvinden. Ook verjaardagsfeestjes er behoren tot de mogelijkheden. Ze werken bovendien nauw samen met de gemeente Riemst voor jeugdactiviteiten (zoals de Roefeldag) en toeristische activiteiten. 

Hier is het gezin het gezicht van het bedrijf: alles wat José en Sara doen of ondernemen steunt op het gezin en doen ze samen. Omdat José en Sara samen met het Steunpunt Groene Zorg hun bedrijf ook opengesteld hebben als zorgboerderij, staat het nu vooral bekend als een boerderij met open deuren.  

Wat valt er die dag te beleven? 

Tijdens een rondleiding leer je hier alles over melkgeiten. Bezoek de hoevewinkel en geniet van een hapje en een drankje. Animatie door verenigingen uit het dorp zorgt voor een echt dorpsfeest. 

Wist je dat er in de zomer jeugdkampen plaatsvinden op de grasvelden rond de boerderij? 

vfvf