Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Johan en Annelies Peusens-Verheyen - Akkerbouwbedrijf Diepbeek

Akkerbouw

Johan en Annelies zijn de tweede generatie die boeren op deze locatie, maar het boerenbloed stroomt al veel langer door de aderen van deze familie. Op het Akkerbouwbedrijf Diepbeek worden aardappelen, ajuinen, suikerbieten, wintertarwe en bonen geteeld en dit met de hulp van de ouders van Johan en met medewerker Bart.   

Het bedrijf is gespecialiseerd in het verpakken van (gewassen) aardappelen en ajuinen. Deze worden het jaar rond verkocht in de aardappelautomaat op het bedrijf maar ook aan groentewinkels, buurtwinkels, andere hoevewinkels, … 

En elke dag is anders! In het voorjaar ligt de focus op de veldwerkzaamheden: ploegen, zaaien, planten, … Tijdens de zomer worden er elke week aardappelen gerooid die onmiddellijk verpakt worden. De bieten en de ajuinen worden geschoffeld en ook de gewasbescherming en een gerichte beregening mogen niet ontbreken, zodat de gewassen goed en gezond kunnen groeien. In het najaar zijn er dan nog de ajuinenoogst en de aardappeloogst. Je vervelen is op dit bedrijf niet mogelijk! 

Wat valt er die dag te beleven?

Volg een rondleiding in de gebouwen waar de aardappelen worden gesorteerd, gewassen en verpakt. Bekijk de machines die nodig zijn om de velden te bewerken. Geniet van een hapje en een drankje. Ook de kinderen zullen zich hier niet vervelen.