Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Op dit familiaal melkveebedrijf in Meerhout wonen maar liefst 520 melkkoeien, die elke dag drie keer worden gemolken. Niet door de boer, wel door acht melkrobots. Ook de opvolgers van deze melkkoeien fokt de familie Vleugels zelf. Deze dieren zijn gehuisvest op een tweede locatie. Al het werk is een beetje veel voor een jong gezin met drie kinderen. Daarom kunnen ze rekenen op de hulp van twee voltijdse medewerkers in dienst en twee halftijdse op zelfstandige basis.

"Onze koeien kunnen smullen van gras en mais die we hier in de regio telen. Verder optimaliseren we het rantsoen door nevenproducten uit de voedingsindustrie en krachtvoeders toe te voegen. De mest die de koeien produceren, levert voedingstoffen voor onze gronden. Het is ook het basismateriaal voor het boxenstrooisel, de ‘bedden’ van de koeien, zeg maar. Onze melk vormt de basis voor de Actimel die gemaakt wordt in de Danone­fabriek in Rotselaar."

Wat valt er die dag te beleven?

Aai de kalfjes en baan je een weg door het melkvee­bedrijf. Er wordt kinderanimatie voorzien. Nadien kan je genieten van een hapje en een drankje.

Wist je dat…

Elk van onze 8 melkrobots bijna 200 keer per dag een van onze 520 koeien melkt?

dfd