Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Jan en Mieke Aertsen - Het Boerenijsje

Melkvee

Wij en ons bedrijf 

Dit mooi verzorgde melkveebedrijf met thuisverwerking vind je tussen de uitgestrekte weilanden in Loenhout. Bij de familie Aertsen volgen vader Jan en dochter Mieke het melkvee op. In de korte keten hebben ook zus Sofie en Miekes partner Eva een belangrijke rol. In 2021 schitterde de familie in het druk bekeken tv-programma Boerenjaar op de zender Vier. Toen de oude melkveestal niet meer voldeed aan de moderne eisen, werd beslist om een nieuwe, innovatieve melkstal van 2500 m² te bouwen, met 145 ligplaatsen. De koeien worden er 3 keer per dag gemolken. 

Tijdens een fietstocht, wandeling of een rondrit met de auto in de Noorderkempen stoppen velen hier voor een versgedraaid ijsje, een versgebakken pannenkoek of wafel. Elke bezoeker kan er vrij rondwandelen in de stallen met koeien en kalveren. Maar ook hier begint het verhaal bij de koeien: zonder goede zorgen zouden zij niet elke dag heerlijke verse melk geven, die het belangrijkste ingrediënt is van het bekende ambachtelijke boerenijs.  

Wat valt er die dag te beleven? 

In de voormiddag vindt er een boerenmarkt plaats. Om 13 uur kan je live zien hoe de koeien gemolken worden. Neem een kijkje in de stallen en het melklokaal. Er zullen rondleidingen worden gegeven op bepaalde tjdstippen. Je kan er terecht voor een lekker ijsje, pannenkoek of wafel. Er is een kleine kindvriendelijke hoek met dieren, een oldtimershow, tractorwijding, een demonstratie schapendrijven, en nog vele andere activiteiten. 

Wist je dat Het Boerenijsje begin april een innovatieve melkveestal opende?