Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Horizon Plants - Tony Demuynck

Kalanchoë, groene planten en seizoensbloeiers

Wij en ons bedrijf 

In Hulste (Harelbeke) vind je de groene vingers van Tony en Sandy. Toen Tony in 1989 kwekerij Horizon oprichtte, was kalanchoë de hoofdteelt, met zo’n 7000 m2 serre. Kwaliteit en efficiëntie werden de basis voor een voortdurende uitbouw, waarbij ze in de beginfase bijna om de 2 jaar bijbouwden. Nu is het bedrijf gegroeid tot meer dan 5 hectare onder glas en 4 hectare buitenteelt. Naast de kleurrijke kalanchoë teelt het bedrijf een breed assortiment van sterke, groene en bonte kamerplanten, buitenplanten en perkbloemen, waaronder calathea, dipladenia, lavendel en helleborus.  

In de serres is het altijd aangenaam warm. Die warmte wordt geproduceerd door de eigen warmtekrachtkoppeling (wkk) op aardgas. De elektriciteit die de wkk eveneens produceert, wordt op het bedrijf benut of op het net gezet. Het bedrijf is sterk geautomatiseerd om efficiënt de planten te kunnen verzorgen en behandelen. Om in de serre zo weinig mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen te gebruiten, hangen er gele lijmbanden die vliegende insecten vangen. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Via rondleidingen in de loop van de dag ontdek je Horizon Plants achter de schermen. Bij de shop is er mogelijkheid tot een hapje en drankje in een groene setting. Vertrek naar huis met jouw favoriete plantje, beschikbaar in de thuiswinkel tegen extra voordelige prijzen – rechtstreeks van de kwekerij tot bij jou thuis! 

Wist je dat Tony een deel van de CO2 uit de wkk gebruikt om de planten te doen groeien?