Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Herman en Annick Claessens-De Cock, Nele en Inge - D'O Horses

Paardenfokkerij en jumping

Wij en ons bedrijf 

Bij Vlaamse export denk je wellicht meteen aan diamant, bier en chocolade, maar Vlaanderen heeft ook een ijzersterke reputatie in de internationale paardenhandel. Met 200.000 betrokken personen, 150.000 paarden en meer dan 3550 fulltime werknemers in 1750 bedrijven realiseert de sector een toegevoegde waarde van 219 miljoen euro voor de Vlaamse economie. 

Herman Claessens – een telg van een oud Oost-Vlaams boerengeslacht en een beroemde fokker van springpaarden – bouwde op 40 jaar tijd een indrukwekkend palmares op als paardenfokker én internationaal ondernemer. Zijn paardenfokkerij kreeg al snel internationale vermaardheid. Zo kwamen de Canadese wereldbekerwinnaar Bo d’O en de Belgische kampioen Ideo d’O uit zijn stal. Ook andere exemplaren uit zijn fokkerij behoren tot de absolute wereldtop, zoals Naomi d’O, Histoire d’O en Maya d’O. Herman ook befaamde goedgekeurde dekhengsten zullen de kwaliteitsbloedlijn van zijn edele viervoeters verzekeren. Er is een uitgebreide accommodatie om paarden op te leiden, onder meer een stapmolen en een binnen- en buitenpiste met alle trainingsmogelijkheden. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Op dit bedrijf krijg je een blik achter de schermen van een paardenfokkerij. Herman illustreert dat de succesvolle Belgische fokkerij, naast de innovatiefste productietechnieken – zoals embryotransplantatie en ICSI – stoelt op een mix van sterke bloedlijnen, vakkennis en liefde voor de paarden. Je ontdekt er wat jonge veulens nodig hebben om zich te ontplooien tot succesvolle jumpingpaarden. Je maakt kennis met Hermans successen als internationale exporteur van toppaarden. 

Wist je dat in de paardensector innovatieve productietechnieken zoals klonen gebruikt worden?