Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Van Dyck nv is een bedrijf gespecialiseerd in algemene loonwerken met nadruk op landbouwwerken: van bemesten en zaaien tot oogsten. In de jaren 70 is grootvader Karel gestart met loonwerk. Hij had toen geïnvesteerd in een kleine pakkenpers en een nieuwe MF168 van liefst 68 pk, wat toen een van de zwaarste en grootste tractoren was van de regio. Later kwamen er maaien, bemesten en oprapen bij.

Begin jaren 80 werd het bedrijf overgenomen door Marcel Van Dyck. Dit betekende een nieuwe investering in tractoren en opraapwagens met verdeel­walsen. Later heeft Marcel de beslissing genomen om ook een hakselaar, karren en een bulldozer aan te kopen om ook in de maisoogst de klanten verder te kunnen helpen.

In 2001 is Guy mee in het bedrijf gestapt en is Van Dyck nv opgericht. Meteen waaide er een nieuwe wind door het bedrijf en werden een grote pakkenpers en wikkelaar aangekocht, één van de eerste in de regio. Nadien volgden er nog investeringen in nieuwe machines die voldeden en nog altijd voldoen aan de visie van precisielandbouw en brede werkgangen.

Het bedrijf investeert in duurzame oplossingen: brede werkgangen, lagedrukbanden en dergelijke, waardoor er minder bodemdruk is en een grotere snelheid wordt gehaald. De meeste werkzaamheden gebeuren aan de hand van gps waardoor er aan precisielandbouw gedaan kan worden.

Wat valt er die dag te beleven?

Je leert een loonwerkbedrijf kennen, maar ook zoveel meer! Er zullen oude en nieuwe machines te zien zijn. Voor de kleinste bezoekers is er kinderanimatie; ze kunnen zelf met een tractor rijden, spelen in een zandbak, ravotten in het stro en op het springkasteel. Vergaap je aan demo’s schapen scheren en graan dorsen en geniet tussendoor van een natje en een droogje (de ongeëvenaarde spek met eieren).

fgf