Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Sierteelt (kamerplanten), zorgboerderij, zorgboerderijcamping en kampeerterrein

Wij en ons bedrijf

‘t Groen Beleven is een plantenparadijs waar zorg, beleven en kamperen in het groen centraal staan. Onze hoofdactiviteit is het telen van kamerplanten in verwarmde serres. Momenteel hebben we een vijftal soorten groene, niet-bloeiende planten die het hele jaar door beschikbaar zijn. Daarnaast zijn we een zorgboerderij waar we vijf dagen per week mensen met een zorgvraag opvangen. Deze zorggasten helpen mee op het bedrijf en doen taakjes die ze aankunnen of graag doen. Op zaterdag doen wij aan verkoop via de korte keten. Zo brengen we de klant in rechtstreeks contact met de productie.

In de zomermaanden ontvangen we al een viertal jaar gasten op onze kampeerweide, die naast ons bedrijf ligt. Het doel is kampeerders kennis te laten maken met de sierteeltsector. Ze kunnen in onze serre een kijkje komen nemen en indien gewenst geven we ze graag een rondleiding, net zoals we dat ook doen bij de Dag van de Landbouw. Daarnaast zijn wij een zorgboerderijcamping: alle mensen met een zorgvraag kunnen komen kamperen aan een verlaagd tarief. Zij kunnen indien ze dat wensen ook meehelpen op de zorgboerderij. Doordat we kleinschalig zijn, kunnen we tijd vrijmaken om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan deelnemen aan een van de rondleidingen in de serres en zelf het kampeerterrein ontdekken. Aan de innerlijke mens is gedacht met een bar en een eetstand, georganiseerd door Landelijke Gilden, vrijwillige familieleden en zorggasten. Ook zal er een kleine artisanale markt zijn waarvan de opbrengst ten goede komt van zorgbehoevenden. Steunpunt Groene Zorg, het kennis- en netwerkplatform zorgboerderijen, zal aanwezig zijn met een stand om hun werking toe te lichten. Voor de kinderen voorzien wij een springkasteel, trampoline en kindergrime, alsook een kleine attentie.

fgf