Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

In 2010 kochten wij, Gerry en An, de Petrushoeve, waarna we in 2013 de eerste wijnranken aanplantten. Elk jaar werden er wijnranken bijgeplant en enkele jaren geleden namen we daarnaast het domein Hagelander over. Sinds vorig jaar beheren we ook de domeinen Coberger en St. Denijs. Door in te zetten op samenwerking met de natuur en resistente rassen, wordt de wijngaard met veel aandacht voor duurzaamheid beheerd. Gerry wil bij het maken van zijn wijnen enkel tussenkomen wanneer het echt nodig is.

Daarom zet hij in op hybride en resistente druivenrassen, waaronder Johaniter, Regent en Pinotin. Die zijn van nature resistent tegen allerlei ziektes, waardoor de teler zo weinig mogelijk gewasbeschermingsmiddelen moet gebruiken. Deze filosofie vind je ook in de andere aspecten van de wijnbouw en vinificatie.

Duurzaam en biologisch handelen zijn hier de norm. Kwaliteit blijft wel altijd voorop staan: er wordt, op verantwoorde wijze, ingegrepen en bijgestuurd mocht dit in het gedrang komen. Liefhebbers kunnen op het domein ook tussen de wijnranken overnachten in een groot wijnvat, ingericht als een gezellige slaapton.

Wat valt er die dag te beleven?

Om 10 uur starten we met de eerste geleide rondleiding en dat doen we doorheen de dag, elk halfuur. In zo’n rondleiding krijg je uitleg over de wijnteelt en het vinificatieproces. Doorlopend is er het wijnterras met de mogelijkheid om de wijnen van het domein betalend te degusteren. Op het wijnterras kan je ook pizza eten, ter plaatse gebakken in de houtoven.

Wist je dat...

Het wijndomein in de VRT 1-soap ‘Thuis’ te zien was, als het fictieve wijndomein Stevenson?

dfd