Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Sierteelt (azalea).

Wij en ons bedrijf

In 2000, meer dan twee decennia geleden, namen Geert en echtgenote Marijke het bedrijf van Geerts ouders over. Zij hadden dit begin jaren 70 opgericht. Wat toen begon als een landbouwbedrijf, ging over in de teelt van knolbegonia en nadien kwam er vrij snel de overschakeling naar azaleateelt, de binnenhuisvariant. Bij de overname hebben we het bedrijf uitgebreid met de bouw van een folieserre van 7500 m². Momenteel telen wij onze azalea’s op een bedrijfsgrootte van 2 hectare serre en 1,3 hectare containervelden. De planten worden geteeld in drie potmaten.

Door onze frigocapaciteit kunnen we verkoopbare azalea’s aanbieden van begin augustus tot einde mei. Het bedrijf is lid van het PAK, Project Azalea Kwaliteit, waarvan Geert al enkele jaren voorzitter is. Dit is de vereniging die de drijvende kracht was achter de Europese erkenning van het streekproduct Gentse Azalea. Sinds 2010 zijn onze azalea’s een erkend streekproduct en we waren bij de eersten om dit logo via steeketiketten uit te dragen. Bij het verpakken en op de markt brengen van ons fantastische product, doen wij altijd zo goed mogelijk ons best om de Gentse Azalea duidelijk te promoten.

Wat valt er die dag te beleven?

Op het bedrijf zullen we op de belangrijkste plaatsen infoborden voorzien, zodat bezoekers een duidelijk zicht krijgen op hoe de teelt van de azalea nu precies verloopt. Je kan ook een geleide rondleiding volgen, waar je uitleg krijgt bij de diverse activiteiten op het bedrijf.
Je kan ook inschrijven voor een fietsarrangement. Ontbijt, bedrijfsbezoek & azalea fietsroute van 40 km. Volwassenen 12 euro; kinderen -12 jaar: 8 euro. Inschrijven kan via mail aan geert.de.waele@telenet.be. Uw inschrijving is definitief na betaling op het rekeningnummer BE63 1030 1177 9508 met mededeling van naam + aantal volwassenen en aantal kinderen.

Wist je dat…

De Gentse Azalea een erkend streekproduct is? Je kan ze herkennen aan het logo op het etiket.

fgf