Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Familie Verschueren - Breykenshoeve

Melkvee

Breykenshoeve is het melkveebedrijf en ijssalon met horeca-uitbating van Riet, Marc en zoon Kristof. Ook dochter Nathalie steekt geregeld een handje toe. Breykenshoeve ligt op een idyllische locatie langs het kanaal Herentals-Bocholt. Het huidige bedrijf is gegroeid uit het gemengd melkvee- en varkensbedrijf van de ouders van Marc. De
varkens zijn er intussen niet meer. Breykenshoeve is nu een melkveebedrijf waar elke dag 70 koeien worden gemolken. Dat gebeurt door een melkrobot. En er gebeurt hier wel meer automatisch, want er zijn ook een mestrobot en een voeraanschuifrobot aanwezig op het bedrijf. 
De familie Verschueren bewerkt daarnaast 25 hectare grond om maïs en gras te telen als voer voor de koeien.
In 1999 zijn ze gestart met het produceren van hoeve-ijs. Dat werd een groot succes! In 2011 is er een horecazaak bijgekomen op het bedrijf. Er wordt dus een gedeelte van de eigen melk verwerkt tot hoeve-ijs, verse Brusselse wafels, pannenkoeken enzovoorts. In de buurt heeft Breykenshoeve een heel goede reputatie: mensen komen langs voor  een (h)eerlijk ijsje, een drankje of een hapje. Ook dozen ijs gaan vlot over de toog!

Wat valt er die dag te beleven?

Je krijgt een rondleiding op dit mooie bedrijf.