Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Pluimveebedrijf Van Looveren in Pelt is een modern braadkippenbedrijf. De ouders begonnen in 1980, Jan nam het over in 2012. Dat zijn al vele decennia vakmanschap en toewijding voor de dieren en de stiel. “Op ons bedrijf geloven we in vooruitgang en streven we er voortdurend naar om nieuwe technologieën te implementeren om onze processen te verbeteren."

"Door innovatieve systemen kunnen we de gezondheid en het welzijn van onze dieren op de best mogelijke manier waarborgen. In 2020 hebben we geïnvesteerd in duurzaamheid met onder andere emissiearme stalsystemen en zonnepanelen.”

Daarnaast komen hier talrijke jeugdgroepen en families op bezoek in de groepsaccommodatie ‘de Dommelvallei’. We kijken er al naar uit om ook op Dag van de Landbouw geïnteresseerde bezoekers te ontvangen op ons bedrijf.

Wat valt er die dag te beleven?

Om 11 uur vindt op de Grote Heide een tractor­zegening plaats. Via video’s en een presentatie leer je hier de volledige cyclus van de braadkip kennen, van kuiken tot slachterij, en via het venster krijg je een unieke inkijk in de stal. Daarnaast vindt onder andere de prijsuitreiking van de fotozoektocht van Landelijke Gilde Grote Heide plaats. Bij de tent voorzien we een springkasteel, strotoren en veel animatie voor de jongste bezoekers. Tussen 14 en 16 uur zijn er spelletjes trekkerbehendigheid. En je moet hier zeker niet met een lege maag vertrekken, want er staat heel wat lekkers op het menu!

Wist je dat…

Bij ons 120.000 jobs direct afhankelijk zijn van de land- en tuinbouwsector?

fgf