Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Akkerbouw en varkens.

Wij en ons bedrijf

De Zeugjeshoeve werd enkele jaren geleden volledig vernieuwd. Sindsdien is dit een zeugenbedrijf dat onder het ‘Beter Leven’-label werkt. Ze gaan zelfs nog verder dan het label, en hebben ook vrijloop kraamhokken geïnstalleerd. De 1000 zeugen worden hier verzorgd door boer Bart Engels en zijn medewerkers. Naast dierenwelzijn is er ook oog voor ecologie: de stallen zijn voorzien van luchtwassers om de stikstofuitstoot op te vangen en te stockeren.

Het bedrijf draait daarnaast volledig op eigen geproduceerde zonne-energie. Dit spelen ze klaar door de elektriciteit die wordt gegenereerd en niet onmiddellijk nodig is, op te slaan in een industriële batterij. De varkensstallen liggen in de weidse velden van Sleidinge met op de achtergrond de Lembeekse bossen. Benieuwd? Kom ons bezoeken op Dag van de Landbouw!

Wat valt er die dag te beleven?

Op dit bedrijf zijn bezoekers doorlopend welkom. In de ontvangstruimte krijgen ze een bedrijfsfilm te zien. Dat is ook het ideale moment om vragen te stellen. Je komt er ook te weten wat er waar precies gebeurt op dit bedrijf.

Wist je dat…

De zeugen hier nog een beter leven hebben dan het gelijknamige label voorschrijft?

fg