Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Familie Derwael - Fruitbedrijf Derwael

Appels, peren en kersen

Wij en ons bedrijf 

Wat in 1922 begon als een klein fruitbedrijf in hartje Haspengouw, opgericht door Hendrik Derwael en zijn schoonbroer Jozef Gos en mede door de verdienste van de 2e generatie, namelijk Willy en Michel Derwael, is uitgegroeid tot een trendsetter in de sector, die dit jaar dus precies honderd jaar bestaat. Geleidelijk groeiend, Hendrik, Jos, Tony en Gaston Derwael zijn sinds 1990 de derde generatie, die vier jaar later samen met een externe partner ook de handelsfirma Bel’Export oprichtten. Momenteel wordt gewerkt aan de overdracht van het bedrijf aan Kevin, Dieter,William, Lowie en Simon – de vijf zonen van de vierde generatie. 

Fruitbedrijf Derwael baat intussen 110 ha plantages uit, met een divers assortiment van appels, peren en kersen. De nieuwste technieken worden hier toegepast en de strengste veiligheids- en hygiënenormen worden gevolgd. Kwaliteit is hier het sleutelwoord, en alle ontwikkelingen in de sector worden zeer nauw opgevolgd om die kwaliteit te blijven garanderen. Bel’Export verkoopt fruit en wat groenten in meer dan 20 landen. Het eigen fruit wordt verkocht onder het merk Bel’de Looz. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Je komt hier alles te weten over de werking van dit moderne fruitbedrijf. Doorlopend zijn er rondleidingen, met op diverse plaatsen een expert die uitleg geeft. Daarna is er een hapje en een drankje. 

Wist je dat dit bedrijf per jaar 50.000 ton fruit en wat groenten verhandelt?