Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Familie De Cort - De Cort Distellery

Brouwerij en stokerij

Wij en ons bedrijf 

De Cort Distillery, een familiale en artisanale stokerij die bestaat sinds 2013, is een voorbeeld van hoe korte keten, biolandbouw en meerwaardeproducten samen een boeiend verhaal vormen. De grondstoffen zoals gerst, tarwe, maar ook aardappelen en appels worden geteeld door lokale boeren en dan gedistilleerd tot gins, jenever, whiskey en vodka. Traditionele spirits distilleren ze er uiterst langzaam in koperen holsteinketels, wat garant staat voor zachte en volle spirits.  

Sinds dit jaar vind je hen op een nieuwe plek, de oude Boerenbondsite in Pepingen, die ze delen met Brouwerij van ’t Pajottenland. De site wordt de Wild Site genoemd, naar de spontane gisting van de lambiekbieren, die er ook gebrouwen worden. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Er zijn doorlopend rondleidingen in de brouwerij en stokerij, telkens met een gids van de familie. Natuurlijk kan je de diverse distillaten ook proeven. Op het zomerterras is er een beergarden en cocktailbar met live-muziek. Hongerige magen kunnen aanschuiven in het farmfoodrestaurant met stoofpotjes. 

Wist je dat de brouwerij eerst 6 liter ‘bier’ brouwt, om na jaren rijping 1 fles single malt whiskey over te houden?