Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Familie Ceustermans

Melkvee

Wij en ons bedrijf 

De familie Ceustermans heeft een bedrijf op 2 locaties (melkvee en jongvee), op 150 meter van elkaar. In 2019 werd er een nieuwe melkveestal en melkstal gebouwd, met aandacht voor dierenwelzijn en arbeidsgemak. De 400 koeien worden sindsdien gemolken in een melkstal voor telkens 2 x 20 dieren, die uitgerust is met een beweegbare putvloer voor het comfort van de melkers en een snelwisselsysteem om de capaciteit te verhogen. Er worden diverse technieken toegepast om het waterverbruik te beperken en het water te recycleren.  

In de melkveestal hebben de koeien watermatrassen voor een optimaal comfort. Ze krijgen een uitgebalanceerd gemengd rantsoen op basis van ruwvoeders, aangevuld met pulp, bierborstel en een op maat gemaakte mix van losse krachtvoergrondstoffen en mineralen. Voor het voeren van koeien en kalfjes worden gedigitaliseerde technieken ingezet. Zo kan een melktaxi voor elk kalf de juiste hoeveelheid melk bepalen. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Je kunt beide locaties van het bedrijf bezoeken. Een film op een groot scherm toont hoe gemolken wordt. Er is heel wat kinderanimatie: een stropiramide, minitractorrace, knuffelen met kleine huisdieren ... Verder is er uitgebreide catering, met voor ieder wat wils. 

Wist je dat dochter Elien dit seizoen deelnam aan het bekende tv-programma Boer zkt vrouw?