Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Fruit- en groenteteelt (CSA)

Wij en ons bedrijf

Ten Hoogen Elslande wordt al sinds 1707 uitgebaat door de familie Ghesquiere. Dat is dus meer dan drie eeuwen landbouwgeschiedenis. Dit was vroeger een gemengd bedrijf met akkerbouw en vleesvee. In 2015 zijn we gestart met de plukboerderij en schakelden we over op de biologische productie van groenten, aardappelen, kruiden, fruit en kleinfruit. We bieden het hele jaar door een ruim aanbod aan. Wie van seizoengroenten houdt, vindt hier zeker voldoende variatie.

Ten Hoogen Elslande is een zogenaamd CSA-bedrijf, wat staat voor Community Supported Agriculture. Het overgrote deel van onze klanten is CSA-deelnemer en betaalt een jaarlijkse bijdrage. In ruil daarvoor kunnen ze een jaar lang genieten van onze producten. De meeste klanten oogsten zelf hun groenten, anderen halen wekelijks een groentepakket op. Alles komt recht van ’t veld, verser zal je het dus niet vinden. De biopluktuin is er voor iedereen die verse, lekkere voeding zoekt, maar het is ook een aanmoediging om nieuwe groenten te leren kennen. Je kan er leren hoe gewassen groeien en kan er volop genieten van de natuur, rust en buitenlucht.

Wat valt er die dag te beleven?

Tijdens Dag van de Landbouw kan je doorlopend een bezoekje brengen aan de pluktuin. Via een uitgestippelde route met informatiebordjes kom je alles te weten over ons bedrijf. Wie dat wenst kan daarna nog rustig nagenieten met een drankje en een hapje in de biobar.

Wist je dat…

Deze biopluktuin je de kans geeft om voor jou nog onbekende groenten te leren kennen?

fgf