Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Dimitri De Swert - Boomkwekerij Peers

Sierteelt

Boomkwekerij Peers is een plantenkwekerij met een breed assortiment tuinplanten, zowel in pot als in vollegrond. Het waren Sonja Peers en Louis De Swert, de ouders van Dimitri, die er begin jaren ‘80 mee begonnen. Het bedrijf bestaat intussen 40 jaar, maar is zeker niet verouderd. Hier werken ze met de blik op de toekomst. Boomkwekerij Peers is een efficiënt productiebedrijf, dat in grote mate geautomatiseerd is. De totale oppervlakte van de kwekerij bedraagt wel 22 hectare, waarvan de helft containervelden en de helft in volle grond. Er zijn ook serres en een magazijn waar wordt ingepot. Dimitri doet al dat werk natuurlijk niet in zijn eentje. Hij kan rekenen
op een gemotiveerd team van 11 vaste medewerkers die stekken, planten, snoeien en rooien. De bedrijfsleider staat garant voor een goede service en planten van uitstekende kwaliteit. Dat zorgt ervoor dat deze planten gewild zijn in heel Europa. Een bedrijf met internationale uitstraling dus!

Wat valt er die dag te beleven?

Ontdek hoe het echt werk! In de productieloods zullen twee inpotmachines afwisselend werken. Buiten zie je hoe het snoeien van planten gebeurt, en het vermeerderen via stekken. Je staat ook op de eerste rij bij het uitplanten van haagplanten in vollegrond.

Bereikbaarheid via GPS

In de GPS geef je best Schawijkplasweg 70 in, Wommelgemseweg is nog niet gekend in alle GPS toestellen.