Menu

Wim en Marleen Houtmeyers • Houtmeyers boomkwekerij

Sierteelt/Boomkwekerij

Drie generaties boomkwekers

Boomkwekerij en plantencentrum Houtmeyers is ontstaan in de jaren twintig. Met Wim en Marleen Houtmeyers is de uitbating van het bedrijf al aan de derde generatie toe. De kwekerij is uitgegroeid tot een oppervlakte van 60 ha, waarvan 15 ha containerteelt en 45 ha vollegrondsteelt. Het assortiment gaat van fruit- en sierbomen, leibomen en dakbomen, over haagplanten, coniferen, sierheesters … tot vaste planten.
We weten wat we onze klanten aanbieden, omdat we de planten zelf kweken, met respect voor mens en natuur, en daardoor een controle hebben op de kwaliteit. We kennen ons plantenmateriaal en kunnen dus gegrond en persoonlijk advies geven. Om tot een verkoopbaar product te komen, is er heel wat werk nodig. Elke boom of struik vraagt een behandeling op maat.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kunt achter de schermen meekijken hoe de planten verzorgd en gekweekt worden. Je kunt ook onze machines bezichtigen, zoals de inpotmachine en de biowieder. Je leert wat enten en occuleren is. Op de vollegrondpercelen krijg je een uitgebreide rondleiding van onze gids.
Na de rondleiding kan je dan op het gezellig terras genieten van een lekkere pannenkoek en een drankje, terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel. Met de opbrengst steunen wij Het Eepos, G-voetbal en het Kinderkankerfonds.
Tijdens de dag van de landbouw loopt er een fietslus langs het bedrijf. Er wordt een deel gefietst van het LaLaLa-pad, een route langs een aantal Laakdalse landbouwers waar ook het bedrijf van de familie Houtmeyers aan mee werkt. Je kan op elk deelnemen bedrijf vertrekken, zo ook bij de familie Houtmeyers. Deelname kost 2 EUR/pp (kinderen tot 12 jaar gratis). Je krijgt in ruil een proevertjeskaart waarmee je op de deelnemende bedrijven een proevertje krijgt. De opbrengst gaat naar het kinderkankerfonds. Meer informatie over het LaLaLa-pad vind je op www.lalalapad.be.