Menu

Wim en Liesbeth Myngheer-Quaegebeur

Fruitteelt

Derde generatie teelt appels en peren

De boomgaarden van Wim en Liesbeth staan beplant met allerhande variëteiten van appels en peren. Bij de appelsoorten vind je Jonagold, Elstar, Cox, Boskoop, Mari-belle, Golden, Greenstar en Delbar. Ook de bekende perensoorten Doyenné en Conference ontbreken niet in het gamma. Het fruit wordt op het bedrijf bewaard in koelcellen met minder zuurstof (ULO’s). Het wordt er ook gesorteerd volgens de bestemming: eigen thuisverkoop, supermarkten of export. Vanaf eind augustus tot eind april kan je fruit kopen in de hoevewinkel, maar ook appelsap en appelmoes.

Wat valt er die dag te beleven?

De hele dag door kan je een uitgestippelde route doorheen het hele bedrijf volgen. Via filmpjes, infopanelen en mondelinge uitleg krijg je een volledig zicht op deze bijzondere teelt. Je kunt de sorteermachine, de ULO’s en het hagelkanon van dichtbij bekijken. Er zijn proevertjes en er is kinderanimatie. Na de rondleiding kan je even verpozen bij een hapje en een drankje in de bar.

Plattelandsklassen

Plattelandsklassen stelt er via een educatieve stand graag haar laatste aanbod aan landbouw- en plattelandseducatie voor. De eerste 50 leerkrachten die zich aanmelden met hun lerarenkaart worden verwend met een gratis didactisch pakket rond voeding, landschap en platteland. Benieuwd naar ons aanbod? www.plattelandsklassen.be.

Breng jouw ingekleurde tekening mee

Breng deze ingekleurde tekening op zondag 16 september mee, als je op bezoek komt. In ruil ontvang je een leuke verrassing!