Menu

Wauter en Kathy Bohez-Decruyenaere, Adriaan en Willem • Melkgeitenhouderij De Muizelhoeve

Geiten

Wij en ons bedrijf

In 2016 zijn Wauter en Kathy gestart met een melkgeitenbedrijf. De lammeren die ze kochten, hebben ze in hun pas gebouwde opfokstal opgekweekt tot die het jaar nadien zelf lammerden. Daarna kon het melken beginnen in een tweede gloednieuwe melkstal. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 650 melkgeiten, die dagelijks 2 keer gemolken worden. De lammetjes hebben confortabele hokken met vloerverwarming. In het begin krijgen ze melk met de papfles. Zodra ze zelf kunnen drinken, verhuizen ze naar een groepsstal, waar het met 18 graden altijd aangenaam warm is. Wanneer de geitjes ongeveer 8 weken oud zijn en zo’n 12 kilo wegen, verhuizen ze dan naar de grote afdeling. Wauter en Kathy leven de melk van de geiten aan kaasmakerij Capra in Halen. Geitenmelk en geitenmelkproducten worden steeds populairder, dus was het een bewuste keuze om hierop in te zetten toen ook de twee zonen in het bedrijf kwamen.

Geiten melken is hier overigens niet de enige activiteit. Op de akkers rond de hoeve telen ze gras, klaver en graan als voeder voor de dieren.

Wat valt er die dag te beleven?

Kom een kijkje nemen en volg het parcours met infobordjes. Je komt alles te weten over de huisvesting en voeding van melkgeiten. Ook voor de kinderen valt hier heel wat te beleven. Landelijke Gilde, KVLV en KLJ Hulste-Bavikhove zorgen voor een hapje en een drankje. Kortom, de ideale tip voor een gezellig dagje uit.

Plattelandsklassen

Op dit bedrijf is er een educatieve stand van Plattelandsklassen waarop er educatieve pakketjes worden uitgedeeld op vertoon van de lerarenkaart. Er zal op de boerderij een korte activiteit begeleid worden in het kader van STEM (wetenschap en techniek).