Menu

Walter Vanacker, Koen en Karin Vanacker-Devijver • Hof Ter Vaeren

Akkerbouw, Melkvee, Vleesvee

Wij en ons bedrijf

Hof Ter Vaeren is een gemengd bedrijf. Walter en Koen Vanacker hebben melkvee en vleesvee en bewerken 100 hectare akkerbouwgrond. Het werk begint ’s ochtends altijd met het melken, voederen en verzorgen van de koeien. Daarna volgt het werk op de akkers. ’s Avonds wordt er opnieuw gemolken. Het familiebedrijf ligt in een oase van landbouw en groen, tussen Brussel en Leuven. Ze produceren er ook heel wat hoeveproducten. De melk wordt onder meer verwerkt tot roomijs, boter, yoghurt, kaas, karnemelk, chocomousse en chocopasta. Al deze producten kan je van woensdag tot zondag kopen in de hoevewinkel, die bemand word door Karin. Op woensdag wordt er ook het hele jaar door melk verkocht, ongepasteuriseerde en onbewerkte melk, recht van de koe! Daarnaast doet de akkerbouwtak dienst als een proefbedrijf voor het ministerie van Landbouw. Hof Ter Vaeren is er ook trots op dat ze het ‘Straffe Streek’-label dragen.

Wat valt er die dag te beleven?

De dag begint met een misviering om 11 uur. Bezoekers kunnen vrij rondlopen op het bedrijf en alle vragen stellen die ze maar willen. Natuurlijk zullen er hoeveproducten te koop zijn. Landelijk Gilden Ottenburg organiseert een barbecue – mmm!
Groene Kring organiseert een tractorwijding. De tractoren verzamelen om 13:00 uur. Om 13:30 uur worden de tractoren gewijd en maken ze een rondrit.

Plattelandsklassen

Op dit bedrijf is er een educatieve stand van Plattelandsklassen waarop er educatieve pakketjes worden uitgedeeld op vertoon van de lerarenkaart. Er zal op de boerderij een korte activiteit begeleid worden in het kader van STEM (wetenschap en techniek).

Opgelet! Wegenwerken in de buurt

Er zijn wegenwerken en bijhorende omleidingen in de buurt van het bedrijf. De meest actuele informatie is te vinden op de website van de gemeente http://www.huldenberg.be/news/entry/Planning_werken_Stroobants_Steenbeek_en_Potterstraat.