Menu

Thomas Nijs • Loonwerken Thomas Nijs

Andere

Wij en ons bedrijf

Thomas had al op jonge leeftijd interesse in de boerenstiel en toen hij nog maar 19 was, nam hij een loonwerkbedrijf over. Het is zijn voltijdse bezigheid. Om die nog beter uit te oefenen, heeft hij begint dit jaar een loods gebouwd voor de machines. Op zijn takenlijst staan onder andere gras maaien, harken, persen en wikkelen, stro persen, mais en gras hakselen en mais planten in het Hageland. Voor deze taken, die snel en correct moeten gebeuren, hebben de landbouwers in de buurt vaak zelf niet de juiste machines.

Thomas heeft dus van zijn passie zijn beroep kunnen maken. In het hoogseizoen draait hij lange dagen, maar dat neemt hij er met plezier bij.

Wat valt er die dag te beleven?

Vrijdag 13 september, vanaf 21 uur
‘Nacht van de landbouw’ in samenwerking met Groene Kring Hageland.

Zondag 15 september, van 10 tot 18 uur
Bekijk demonstraties van machines in de verschillende fasen van de grasbewerking, van het maaien tot de kuil. Samen met Groene Kring Hageland organiseren we een toffe behendigheidsproef voor tractoren. Samen met de landbouwraad van de gemeente Glabbeek kan je op ontdekking op de dierententoonstelling ‘De ark van Glabbeek’. Verdwaal in het maisdoolhof. Of maak je liever een rondrit op de rug van ezels van de Mispelhoef? Speel je liever op de stropiramide of maak je rondjes op het parcours voor traptractoren? Voor de kinderen zijn er naast een springkasteel en kinderanimatie heel wat activiteiten die namiddag! In samenwerking met KVLV kan je genieten van lekkere versnaperingen en muzikaal vermaak op ons gezellig terras. Deze Dag van de Landbouw wordt georganiseerd in samenwerking met Landbouwraad Glabbeek.